Teleteknik Home
0 352 339 21 21

Yatak Odalarınız İçin Pratik Fikirler

Her yatak odası farklı büyüklük ve girinti çıkıntılara sahiptir. Ferah ve sakin bir yatak odası için alanın metrekaresine göre mobilya seçimi oldukça önemlidir.

Eğer yatak odanızdan ilk beklentiniz, rahat bir uyku ortamıysa odanızı koyu renklere boyayabilirsiniz. Fakat bu değişikliğin üzerinizde karamsar bir etki yaratmasını engellemek için farklı renklerle ve mobilyalar ile yatak odanızın atmosferini dengelemek isteyebilirsiniz. Yatak odanız küçükse daha sakin ve az parçalı takımları tercih etmekte yarar var. Örneğin; gardırop seçiminizde kapakların sürgülü olması alanı verimli kullanmanızı sağlar. Daha sakin mobilya tercih etmek aynı zamanda oda içerisindeki hareket alanınızı da geniş tutacaktır. Dekorasyon için bir diğer seçenekler aydınlatma ve tablolar oluyor. Yatak başlarına koyduğunuz tablolar yatak odanıza sofistike bir karakter kazandırır.  Özellikle odanızı gri tonlarındaki renkler ile atmosferini değiştirmek istiyorsanız sade tasarımlı tablolar uykunuza dinginlik katacaktır. Aydınlatma için tavan ışıklandırması haricinde yumuşak ışıklı abajurları yatağınızın her iki   yanında kullanabilirsiniz.  Ancak yatak odanızda aydınlatma ile ilgili dikkat etmeniz gereken en önemli nokta uyku sırasında karanlık olmasıdır. Hem kendiniz hem çocuklarınız için uyku sırasında odanın karanlık olmasına özen göstermelisiniz. Yatak odanızın için avize kullanmak istiyorsanız yataklarınızın üst kısımlarında konumlandırmaktan kaçınmalısınız.  Olası kaza durumunda avizenin sizi yaralamaması için avize seçiminizi cam, metal, gibi kesici olan avizeler yerine hafif malzemelerden yapılmış olanları seçmeniz doğru olacaktır.

yatak odası takımları

Yatak odanızda fazla eşya kullanmak ve bu eşyaları doğru şekilde saklamak da en az mobilya seçimi kadar önemlidir. Raflar, dolaplar kullanımı işlevsel olan yatak odası takımları tercih etmek eşyaları ortadan kaldıracağı için dekorasyonunuza da katkı sağlayacaktır. Alan tasarrufu için diğer seçeneklerden biri de bazalı yataklardır. Güvenilir açılır mekanizmaları sayesinde kullanmadığınız eşyaları baza altında muhafaza edebilirsiniz. Bazalı yatak odası takımlarının yanı sıra komedinler ve şifonyerin çekmecelerinin sayısı da işlevsellik ve alan kullanımında olumlu etkiye sahip.

Sıradanlıktan uzak bir yatak odası için aksesuarlar çok önemlidir. Son dönemlerin modası olan puf ve berjerler farklı renk ve desen seçenekleriyle yatak odanızın havasını bir anda değiştirecektir. Pencereye yakın bir alanda konumlandıracağınız berjer kendinize zaman ayırdığınız küçük bir alan olacaktır. Yatak odalarınızın sıra dışı görünüm kazanmasındaki son etken halı seçimidir. Tüm odayı halıyla kaplamak gibi demode akımdan vazgeçerek günümüzün rustik dokusuna sahip paspas şeklindeki küçük halıları tercih edebilirsiniz. Böylece hem parkeleriniz güzel görünecek hem de odanıza fresh bir görünüm kazandıracaktır.

💬 Yardım ister misiniz?
Merhaba, 👋
Yardımcı olmamızı ister misiniz?