Teleteknik Home
0 352 339 21 21

Kayseri Eski Sanayi Mobilya Fiyatları

Türkiye’nin en önemli mobilya üretim merkezlerinden biri olarak bilinmektedir. Mobilya üretiminin tasarımlı bir şekilde kütle üretim düşüncesinin filizlenmeye başladığı 1950 ve 60’lı yıllarda alım ve satımını, ticaretini yapan firmalar, Kayseri Eski Sanayi Bölgesi’nde üretim, alış ve satış merkezi açtı.

Kayseri'deki eski sanayi mobilya fiyatlarını merak ediyorsanız, genel bir örnek vermek gerekirse, kanepe fiyatları genellikle 3500 TL ile 5500 TL arasında değişebilir. Koltuk takımları ise 17000 TL ile 33000 TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunulmaktadır. TV ünitesi ise 2000 TL ile 7500 TL arasında değişmektedir.

Ancak, bu fiyatlar sadece genel bir referans olarak verilmiştir. Gerçek fiyatlar, mobilyaların markası, malzemesi ve kalitesi gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir. 

Daha kesin fiyatlar için  bizi arayın 0 352 339 21 21

Kayseri Koltuk takımı fiyatları 17000 TL ile 33000 TL arasındadır. 

Kayseri Kanepe fiyatları 3500 TL ile 5500 TL arasındadır. 

Türkiye’nin en önemli mobilya üretim merkezlerinden biri olarak bilinmektedir. Mobilya üretiminin tasarımlı bir şekilde kütle üretim düşüncesinin filizlenmeye başladığı 1950 ve 60’lı yıllarda alım ve satımını, ticaretini yapan firmalar, Kayseri Eski Sanayi Bölgesi’nde üretim, alış ve satış merkezi açtı. Böylece Kayseri eski sanayi mobilya fiyatları belirlenen bir merkez haline geldi. 

Burada o dönemin her türlü mobilya ihtiyaçları üretilmeye, alım satımı yapılmaya başlandı.

Mobilya almak için en uygun yerleri nerede bulabilirim?

Kayseri eski sanayi, gerek üreticilerle doğrudan temas kuran firmaları barındırdığı için gerekse firma kira giderlerinin daha uygun olduğu için çok tercih edilen bir bölgedir. Bu bölgede yer alan firmaların sunduğu avantajı sunan aynı zamanda büyük teşhir alanı ile mobilyaları yerinde görmenizi sağlayan Teleteknik Home Mobilya mağazası ile görüşmeden kararınızı vermeyin! Hemen Arayın 0 352 339 21 21

Kayseri’de 1960’lı yıllardan sonra mobilya sektörü, genel olarak pazarın yoğunlaştığı veya orman ürünlerinin, kereste tüccarlarının, marangozhanelerin bir arada bulunduğu Eski Sanayi’de
toplanmıştır.

Masa Sandalye

Farklı tarzlarda ve boyutlarda masa ve sandalyeleri müşterilerimizin beğenisine sunmaktadır. Modern, klasik, rustik veya minimalist tarzdaki ürünler arasından zevkinize ve ihtiyaçlarınıza uygun olanları seçebilirsiniz. Ayrıca, farklı renk seçenekleriyle birlikte ahşap, metal veya plastik malzemelerden üretilen masa ve sandalyeleri de bulabilirsiniz.

İhtiyaca, bütçeye, amaca, kullanım alanına uygun mobilya merkezi

Bu birliktelik aynı zamanda ürünleri alıp satan işyerlerini de bir araya getirmiştir. Üreten, alan ve satanların burada buluşması açısından adeta bir borsa görevini de üstlenmiştir. İhtiyacına, parasına, amacına, kullanım alanlarına uygun mobilya arayanlar için çok büyük fırsat ve kolaylıklar oluşmuştur.   

Mobilya ürünleri olarak ihtiyaç ve amaç öncelikli ürünler üretilmeye başlandı. Çeyiz sandığı, misafir odası, gardrop, mutfak dolapları öncelikle aranan ürünlerdi.

Türkiye'nin hemen her ilinde mobilya üreten işletmelere ve bunların bir arada olduğu sitelere, organize sanayi bölgelerine rastlamakla birlikte Kayseri, bu alanda erken yola çıkan illerin başında gelmektedir.

Kayseri eski sanayi mobilya fiyatları

Çok sayıda firma, ürün, alternatif ve fiyat bir arada

Eski Sanayi Bölgesi’nde orman ürünlerinin, kereste tüccarlarının, marangozhanelerin, mobilya üretici, alıcı ve satıcıların bir çevrede toplanması o dönem bugünkü gelişmiş mobilya sektörünün ilk tohumları ve fidanlarıydı. Çeşitli amaçlarla mobilya ürünleri almak isteyenler çok sayıda firma, ürün, alternatif, fiyat avantajına kavuştu.

Ürünler gittikçe çeşitlendi, kanepe, oturma odası, koltuk takımları, yemek odası, yatak odası ve aksesuarlar da üretim tezgahlarında ve vitrinlerde yerini aldı.

Eski Sanayi’de dikilen bu tohum ve fidanlar zamanla büyüyerek, gelişerek Kayseri Organize Sanayi Bölgelerinde Türkiye’nin en önemli mobilya üreticileri, tasarımcıları ve satıcıları haline geldi. Fidanlar ve tohumlar yine Eski Sanayi’de kaldı, fakat dalları çok uzaklara kadar uzandı ve meyveleri organize sanayi bölgelerinde yeni fidanların çekirdeği oldu.

Mobilya Üretim, Satış ve Pazarlayan Yapan Firmalar Hep Birlikte

Kayseri’de 1.Organize Sanayi Bölgesi, İncesu Organize Sanayi Bölgesi, Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi, daha küçük Ağaç İşleri ve Ambar Küçük Sanayi Siteleri Eski Sanayi’de mobilya; üretim, alım, satım, pazarlama yaparken büyüyen, gelişen ve kabuğunu kırarak kendine çok daha profesyonel mekan ve işletmelerle dolup taşmaktadır.

İlk zamanların alıcı ve satıcılarının buluştuğu Eski Sanayi’deki işyerleri büyüyen ve kabuk değiştiren bu firmaların ilk günkü fonksiyonlarını birer showroom, fabrika satış mağazası veya fabrikadan halka adı altında yine burada devam ettiriyor. Kayseri eski sanayi mobilya fiyatları aslında yine bu mekanlarda belirlenerek eski görev sürdürülüyor. Yine canlı bir ticaret merkezi olarak görev yapıyor.

Kayseri eski sanayi mobilya fiyatları

Mobilya Ticareti İstihdamın Lokomotifi

Başladığı günden beri Kayseri’de istihdamın lokomotifi olan mobilya sektöründe bugün itibarıyla firma başına düşen yaklaşık 15 kişilik istihdam düzeyi ile Kayseri, Türkiye ortalamasının üstünde personel istihdamına sahiptir.

Mobilya Pazarı 750 Milyar $ Civarında

Mobilya sektörü imalat ve yan sanayi unsurlarıyla yıllık ortalama 750 milyar dolar civarında değeri üretirken Kayseri mobilya üreten, alan, satan, kısaca mobilya ile uğraşan firmaların 2023 yılı mobilya ihracat hedefi 1,5 milyar $ olarak belirlenmiştir.

Dünyanın ekonomideki lokomotif sektörlerinden biri olan mobilyada, üretim son yıllarda sürekli artmaktadır. Kayseri’de mobilya üretimi yapan firmalarda hız kesmeden sürekli artış rakamları açıklamaktadır.

Kayseri eski sanayi mobilya fiyatları

Dünya Mobilya Üretim Merkezi Çin’e Doğru

Son yıllarda Dünyada mobilya üretiminde Dünya’da üretimin merkezlerinde dikkat çekici önemli gelişmeler yaşanmaktadır. Dünya mobilya üretim merkezi herkesin bakışları arasında Avrupa’dan Çin’e doğru kaymaktadır.

Avrupa’nın mobilya üretimiyle birlikte ihracat ve ithalatında ilk sıralarda yer alan Almanya, İtalya ve Polonya arasında yer alan Çin’le arada bir denge köprüsü boyutuna gelmektedir. Dünya mobilya üretimindeki payını yüzde % 5’e çıkarma yolunda gayretle çalışan Türkiye’nin bu konuma gelmesinde Kayseri mobilya üreten, ihracatını yapan firmaların önemli bir katkısı vardır.

Dünya’da mobilya üretiminde Çin tartışmasız bir şekilde listenin ilk sırasında yer alırken, ABD, İtalya, Almanya çok önemli üretim miktarlarına ulaşırken Japonya, Fransa, Kanada, İspanya, Polonya ve Türkiye dünya mobilya üretiminin çoğunluğunu karşılamada önemli katkılara sahiptir.

Geleneksel üretim yöntemlerinden, hızla teknoloji yoğun yapıya

Dünya’da çok büyük miktarda katma değer oluşturan mobilya sektörünün paylaştığı pastadan daha büyük miktar almak arzusundaki Türkiye mobilya üreticileri hızla Eski Sanayi modeli geleneksel yöntemlerden, atölye ve küçük ölçekli işletme karakterinden teknoloji ve makine yoğun bir yapıya bürünmektedir.

Kayseri’de teknoloji, ar-ge, tasarım, kalite ve inovasyon rotası

Eski Sanayi modeli mobilya üretiminin gelenekselliğinden, emek yoğun üretim tekniğinden, teknoloji, ar-ge, tasarım, kalite ve inovasyon rotasına dümenini daha erken çeviren Kayseri bu erken yola çıkmanın semerelerini almaktadır.

Kayseri mobilya sektörü, coğrafi konumu, sektörün gelişime açık oluşu, sektörün son yıllardaki performansı, iş gücü potansiyeli, artan teknoloji transferiyle önemli artılara sahiptir. Kaliteli üretim yapan firmaların artışı, yeni pazar arayışlarındaki başarı, artan ihracat rakamları, yaygın dağıtım ağı, ar-ge, tasarım ve inovasyon çalışmalarındaki gelişme de Kayseri’nin hızını artırmaktadır.  

Bu rota değişikliği son yıllarda Kayseri’de mobilya sektöründeki hızlı gelişimi, orta ve büyük ölçekli firmaların sayısını artırırken, sektörün büyüklüğünde, pazarın yoğunluğunda söz sahibi olmada, pazara yakınlıklardan yararlanmada önemli avantajlar sağlamaktadır.

Mobilya sektöründe sigortalı olarak çalışan sayısı SGK verilerinden çıkan sonuca göre Kayseri, İstanbul ve Bursa’nın hemen ardından Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerden önde gelmektedir.

Mobilya üretiminin yoğunlaştığı, gelişme dinamiği çok yüksek bir merkez olan Kayseri bugün itibarıyla mobilya sektöründeki başlık sıralamasında, Türkiye’nin potansiyelini yüklenebilecek mobilya merkezlerinden biri haline gelmiştir.

Kayseri, ihracat ve iç satış miktarlarına göre de Eski Sanayi’den doğan ve mobilya sektörünün en önemli ve üretim kapasitesine ulaşan mobilya üreticisi firmalara ev sahipliği yapmaktadır. Mobilya sektöründe üretim kapasitesini ve miktarını ivmeli bir şekilde artıran Kayseri mobilya firmaları, gelişme hızıyla ve kapasitesiyle de önemli bir mobilya üssü niteliğine ulaşmıştır.

Dünyada mobilya üretim sektöründeki merkez kaymasıyla meydana gelen yeni yapılanma, teknolojik gelişmeleri edinme arzusu ve dünyanın küçük bir köy haline dönüşerek globalleşmesi Kayseri mobilya üretim firmaları için önemli fırsatlardır. Bunun yanında akıllı mobilyalar, markalı ürünler, ürün çeşitliliği, yatırıma açıklık, Dünya’da ve özellikle yanı başındaki Avrupa’da mobilya tüketimindeki artış iştahı iyice artıran fırsatları doğurmaktadır.

Kayseri eski sanayi mobilya fiyatları

Sektör Cirosunun % 25’i İstihdamın % 30’u

Kayseri’nin mobilya sektörü firmaları Türkiye’nin bu alanda elde ettiği cironun %25’e yaklaşan, imalat sanayii istihdamının da %30’u aşan kısmını oluşturmaktadır. Türkiye’nin ilk 1000 büyük sanayi kuruluşu arasında Kayseri mobilya sektörünün 10’dan fazla firması yer almaktadır.

Irak, Almanya, ve ABD’ye ihracat; Çin, İspanya, Kazakistan, Rusya’dan ithalat,

Eski Sanayi’den yola çıkan firmalar ağırlıklı olarak Irak, Almanya, ve ABD’ye ihracat gerçekleştirirken üretimini gerçekleştirdiği ürünlerin hammaddeleriyle ilgili ithalatını da Çin, İspanya, Kazakistan, Rusya, gibi ülkelerden yapmaktadır.

Kayseri mobilya üretici firmaları çok daha ileri gitmek, gelişim ivmesini artırmak için personel eğitimine, kalifiye elemana, ar-ge, tasarım ve inovasyona, yüksek standartlara daha çok önem vermelidir. Tanıtım faaliyetlerini artırmalı, çevre sorunlarına daha duyarlı olmalı, marka, profesyonel yönetim, devlet desteği, finans konusunda etkili adımlar atmalıdır.

Kayseri eski sanayi mobilya fiyatları

Teknoloji, Ar-ge, Tasarım, Ergonomik Ürünle Yeni Kulvarlar

Kayseri Eski Sanayi Mobilyacılar ve daha genel olarak Kayseri mobilya üretici firmaları son yıllarda tasarım ürünlerine, markalı ve kaliteli üretime yönelerek uluslararası rekabette güç kazanmaktadır. Teknoloji ve makine kapasitesinin artırılmasıyla tasarım imzalı, ergonomik ürünlerle talebi artıracak gelişim ivmesini daha da hızlandıracak yeni kulvarlara yönelecektir.

Tasarım, marka, patent, ar-ge, ergonomik ürünler ve kalifiye personel artışıyla tanıtım ve reklam gayretini artıracak Kayseri mobilya sektörü Türkiye iç piyasasında ve ihracat konusunda önündeki basamakları çok daha güvenle çıkacaktır.

Kayseri Eski Sanayi Bölgesi

Kayseri Eski Sanayi Bölgesi, mobilya alışverişi yapacak olan siz değerli müşteriler için harika bir seçenektir. Bu bölgedeki mobilya mağazaları, uygun dükkan kirası sayesinde daha hesaplı fiyatlar sunabilmektedir. Bu da sizin bütçenize uygun mobilyalar bulmanızı kolaylaştırır.

Aynı zamanda, bu bölgedeki işletmelerin işçilik giderleri düşük olduğu için mobilyaların fiyatları da rekabetçi olabilir. Bu da sizin daha avantajlı fiyatlarla kaliteli mobilyalar satın almanızı sağlar.

Kayseri Eski Sanayi Bölgesi'ndeki mobilya mağazaları, müşteri taleplerine göre mobilya modellerini sürekli olarak güncellemektedir. Bu da size en son trendlere uygun ve modern mobilyalar arasından seçim yapma fırsatı sunar.

Ayrıca, bu bölgedeki mobilya mağazalarında geniş bir ürün yelpazesi bulunmaktadır. Farklı tarzlar, renkler ve tasarımlar arasından seçim yaparak kendi zevkinize ve ihtiyaçlarınıza uygun mobilyaları bulmanız mümkündür. Bu da size daha fazla seçenek özgürlüğü sunar.

Kayseri Eski Sanayi Bölgesi'ndeki mobilya mağazalarının bir diğer avantajı, uygun fiyatlarla kaliteli mobilyalar sunabilme kabiliyetidir. Düşük maliyetler, sizin daha ekonomik bir şekilde kaliteli mobilyalar satın almanızı sağlar.

💬 Yardım ister misiniz?
Merhaba, 👋
Yardımcı olmamızı ister misiniz?