Teleteknik Home
0 352 339 21 21

Ceviz Ağacı Mobilya

Çocukluğunda evindeki bütün eşyaların ceviz rengi mobilya ile uyumlu olması gerektiğini bilmeyen yoktur. Ceviz ağacının en farklı özelliği canlı renklere sahip, geometrik şekiller elde etmeye uygun olmasıdır.

Ceviz rengi mobilya Türkiye’de günlük hayat için ve dekorasyonun belirmesinde bir tarzdır. Ceviz ağacı, mobilya üretiminde özellikle klasik mobilya tarzında çok önemli tercih sebebidir.

Açık, sütlü kahverengiden koyu kahverengiye kadar rengi farklılık gösterebilen ceviz ağacının önemli fiziki yeterliliği, kalitesi ve dayanıklı olmasının yanında ceviz rengi mobilya algısına gerçeklik kazandırmaktadır.

Ceviz Ağacı Mobilya  

Ceviz ağacı salon takımları

Mobilya üretiminde özellikle klasik tarzda ceviz ağacı salon takımları ön plana çıkarak dikkat çekmektedir. Salonda klasik ağırlığa sahip bir mobilya tasarımı da ancak ceviz ağacı salon takımları sayesinde sağlanabilir.

Salona kazandırılmak istenen klasik tarzın ağırlığı, görkemi, ihtişamı, estetikliği ceviz ağacı salon takımları sayesinde kazandırılabilir.

ceviz ağacı mobilya

Esnek yapıya ve dokuya sahip olması ceviz ağacının en önemli özelliklerinden biridir. Yapısı ve dokusu nedeniyle kolay işlenebilen, şekil verilebilen ceviz ağacı mobilya, az kıymıklı görüntüsü ile mobilya üretiminde çok yoğun olarak tercih edilen bir ağaç malzemedir.

Yapısındaki ve dokusundaki estetik görüntü ceviz ağacı mobilya için klasik tarz mobilyalara temel oluşturmaktadır. Geleneksel mobilya tarzının oymalı mobilyaları yoğun olarak kullanılan ceviz ağacı mobilya kavramıyla ilgi çekmektedir.

Mobilyanın kalitesi kesinlikle üretiminde kullanılan maddelerle doğru orantılıdır. Ceviz ağacı mobilya kaliteli mobilyalar grubunda yer almaktadır.

Mobilya sağlamlığı, dayanıklılığı, işçiliği ve estetik tasarımı ile kalite kavramı içinde değerlendirilir. Ceviz ağacı mobilya bu özelliklere sahip olarak kaliteli sıfatını hak etmektedir.

ceviz çok pahalı olduğu için genellikle kaplamada kullanılır

Mobilya üretim sektöründe hammadde olarak çok çeşitli ağaç kullanılır. Ceviz, çam, ladin, gürgen, kayın bunların başında gelir. Sıralamada en iyisi olan ceviz çok pahalı olduğu için ana iskelette diğer ağaç cinsleri tercih edilirken ceviz genelde kaplamada kullanılır.

en önemli dekorasyon parçaları mobilyalardır

Bir alanı tanımlayan en önemli dekorasyon parçaları mobilyalardır. Herhangi bir odanın tarzını, dekorasyonunu ve görünüşünü duvar rengi, perde, aksesuar ve tekstil ürünleri ile ortaya çıkaramazsınız. Ancak doğru mobilyalar tüm bu detaylar ile bir araya geldiği zaman size kusursuz bir yaşam alanı sunar.

Mobilyada tasarım, renk, döşeme ve tarz dikkat çekicidir

Mobilyalarda dikkat çeken unsurlar ise tasarım, renk, döşeme ve tarzdır. Tüm bu unsurları en kusursuz şekilde insanların karşısına çıkaran ceviz ağacı mobilya modelleri son dönemde yoğun talep görmektedir.

Ceviz ağacı canlı renklere, hoş desenli dokulara sahiptir

Ceviz ağacı orman dışında Türkiye’nin her bölgesinde yetiştirilebilmektedir. Ceviz ağacı canlı renklere sahip, hoş desenli dokularıyla ceviz ağacı mobilya üretiminde, klasik mobilyalarda aranan bir üründür.

kaliteli ve dayanıklı mobilyaların üretilmesinde bir numaradır

Açık kahverenginden koyu kahverengiye değişen renkleriyle kaliteli ve dayanıklı mobilyaların üretilmesinde kolay ve rahat işlenişiyle mobilya sektöründe aranan bir malzemedir.

mobilya bağlantı parçaları için ceviz ağacı önceliklidir

Yüksek fiziksel dayanıklılık gerektiren mobilya bağlantı parçalarının kullanıldığı mobilyalarda ceviz ağacı önceliklidir. Daha önceki kuşaklarda büfe ve vitrin için bağlantı noktası çok olan ceviz ağacı mobilya modellerinde dekorasyon amacıyla kullanılırken yeni nesil; dokusu ve şekilleri nedeniyle kolay tasarım mobilyalarda tercih etmektedir.

ceviz ağacı artık modern mobilya türlerinde

Geçmiş yıllarda oymalı, kakmalı el işçiliği yoğun tasarımlarda oldukça popüler olan ceviz ağacı artık modern mobilya türlerinde kaplama olarak değerlendirilmektedir.

Ceviz ağacı mobilya en sade alanları ihtişamlı hale getirir

Günümüzde çok popüler hale gelen ceviz ağacı mobilya modelleri arasında tercih edeceğiniz farklı renk seçimleriyle açık renk masa, koyu renk sandalye gibi iki farklı ahşap görüntüsünü birlikte kullanmanın fırsatını yakalayabilirsiniz. Ceviz ağacı mobilya en sade alanları dahi ihtişamlı hale getirir.

 Ceviz Ağacı Mobilyaları

Ahşap yapısı ve kalitesi kendini fark ettirir

Ahşap yapısı ve kalitesi kendini fark ettirdiği için ceviz ağacından yapılmış mobilyayı dekore etmek zor değildir. Dokusunda açık renk damar olan ceviz ağacı mobilya modelleri krem rengi tonuyla yoğunlaştırdığınız mutfak gibi alanlarda oldukça etkileyici ve çekici bir dekorasyona kavuşursunuz.

Açık ve koyu renklerin birleşiminden oluşan ceviz rengi yemek odası konsolu odaya farklı bir hava hatta yemeğe de lezzet katacaktır.

aksesuarlarla çok etkileyici bir görüntü elde edilir

Ceviz ağacı mobilya modelleri arasında tercih yaparken doğru renklerle bir kombin yakaladığınızda koyu renk ahşabın görkemini fark edebilirsiniz. Açık renk zemin döşemesi kullanılan mekanda koyu renk ceviz ağacı mobilya ile açık renk aksesuarlarla çok etkileyici bir görüntü elde edilir.

daha pozitif enerji oluşturabilir

Doğallığı kullanarak; mermer, taş, deri ve ahşabın harika birlikteliğini, uyumunu yakalamak suretiyle daha pozitif enerji oluşturabilir.

ahşap odaklı dekorasyonları başarıya taşır

Deri - ceviz ağacı mobilya masasının muhteşem uyumuyla fonksiyonel, estetik, farklı mekanlar kazanırsınız. Ceviz ağacı mobilya ve metal kapaklı yemek odası ahşap odaklı dekorasyon uygulamalarını başarıya taşır.

Ceviz mobilyaları özenle korumak gerekir

Yılda hiç olmazsa bir kez yaptığınız bakım mobilyalarınıza uzun yıllar sağlıkla biçimde kullanmanızı sağlar. Mobilyaları özenle korumak gerekir.

yılda en az bir kez cilalayın, tozunu alın

Ceviz ağacı mobilya korumasında yılda en az bir kez cilalamak, tozunu almak, sürekli nemli bezle silmek, düz, oymalı, kakmalı ve işlemeli yüzeyleri savunmasız bırakmamak için üzerindeki aksesuarları kaydırmadan, itmeden kaldırarak, bardakaltı, servis örtüsü kullanarak mobilyalarınızı koruyabilirsiniz.

ceviz ağacı mobilya modelleri ıslaklıktan uzak tutun

Cilaya rağmen ahşap emicidir, ceviz ağacı mobilya modelleri ıslaklıktan uzak tutun, sıcak eşyaları üzerine koymayın. Üzerindeki su izlerini çıkarmak için ıslak tülbendi amonyakla yumuşatıp lekeli alanı ovun. Mobilya mumu ve cila uygulamasını her yıl tekrarlayın.

Bir mekanın, dekorasyon ve görünüş tarzı; duvar rengi, perde ve aksesuarla değil kaliteli ve doğru seçilmiş tasarım, renk ve tarzı ön plana çıkan, kusursuz ceviz ağacı mobilya  ile zenginleşir.

Türkiye’nin her köşesinde yetiştirilen ceviz ağacı canlı renklere sahip doku yapısıyla klasik mobilya üretiminde en önemli tercih sebebi olmaktadır.

 

ahşap dokusu kullanmanın güzelliği yaşanabilir

Ceviz mobilya modelleri arasında farklı renk seçimleriyle iki farklı ahşap dokusunu birlikte kullanmanın güzelliğini yaşanabilir. Açık renk masa, koyu renk sandalye ve masa rengi ile uyum sağlayan bir konsol ahşap mobilyaların tüm güzelliğini vurgulamanıza yardımcı olur.

huzur veren sıcaklığı ile mekanları bütünler

Her alanda şüphesiz kullanabileceğimiz ahşap, hem mekana kattığı farklı tarzı ile hem de huzur veren sıcaklığı ile mekanları bütünleyecektir. Özellikle en çok vaktimizi geçirdiğimiz yaşam alanlarında tarzınızı şıklaştıracak detaylar ile cevize yer verebilirsiniz.

 estetik bir tarz elde etmenize yardımcı olur

Ahşap odaklı dekorasyon fikirlerine başarılı bir şekilde uyum sağlar. Ceviz ağacı mobilya modellerinin klasik ve gösterişli duruşunu başarılı bir şekilde yansıtan tasarım aynı zamanda sahip olduğu modern kapak detayı ile estetik bir tarz elde etmenize yardımcı olur.

Anadolu 3000 yıldır ceviz ağacını tanıyor

Anadolu’da yaşayan insanların 3000 yıldan fazla zamandır ceviz ağacını tanıdıkları, nimetlerinden de yararlandıkları bilinmektedir. Ceviz ağacından çok çeşitli şekillerde yararlanılmaktadır. 100 yılı aşan ömrünün ilk 50 yılında meyvesinden, sonrasında da kerestesinden faydalanılmaktadır.

Dünyada 20 civarında ceviz türü var

Dünyada 20 civarında ceviz türünden sadece yalnızca 2 çeşidi Juglans regia L. ve  Pikan. Carya illinoensis Akdeniz ve Ege Bölgesi'nde yetiştiriliyor. Türkiye’de ceviz kereste ihtiyacına göre ceviz ağaçları kesilmektedir.

Türkiye’de 5 milyonu aşan zengin ceviz ağacı kaynağı

Türkiye zengin ceviz kaynağı 5 milyonu aşan ağaçtan sağlanan yaklaşık 125 bin tonluk ceviz üretimiyle dünya sıralamasında ilk 5 ülke arasında yer almaktadır.

Türkiye tohumdan ceviz ağacı yetiştiriyor

Ürettiği cevizi satmayan Türkiye tohumdan yetiştirdiği ağaçların farklı özellikleri nedeniyle standart ürünün sağlayamamaktadır. Türkiye ceviz varlığı ile büyük bir genetik varyasyona sahip olduğu için ceviz ıslahı için zengin kaynak sahibidir.

 

Ceviz ağacı yüksek ve düşük sıcaklığa karşı hassastır

Ceviz ağacı bilimsel, doğru metotlarla kolay yetiştirilerek uzun zamanda önemli fayda sağlamaktadır. Ceviz ağacı yüksek ve düşük sıcaklığa karşı hassastır. Yaz mevsiminin 35 derece üzeri yüksek sıcakları kabukta yanmalara, -10 derece civarı soğuğa sabırlı ceviz ağaçları dağınık gözenekli, sarı, gri, kahve renkli, ağır ve dayanıklıdır.

 

geometrik desenleri; estetik, şık, dekoratif ve farklı görüntüsü

Köklerindeki geometrik desenleri; estetik, şık, dekoratif ve farklı görüntüleriyle birlikte mobilya sektöründe çeşitli üründe kullanılabilmektedir.

uyumlu ve tamamlayıcı mobilya fonksiyonu üstlenir

Mobilya sektöründe her alanda özellikle masa, sandalye, salon ve yemek odası modellerinde ahşap olarak kullanılır, farklı metal ayaklarla desteklenerek tasarım oluşturur. Her ürün ve renkle kullanılabilen ceviz mobilya bulundukları yerde uyumlu ve tamamlayıcı mobilya fonksiyonu üstlenir. Kahverengi tonlar ceviz ağacında görülür.

 

Her bir ceviz ağacı deseni birbirinden farklılık gösterir

Ceviz ağacı mobilya kullanımında koyu ve açık renk altertatifleri tercih edilirken, ev ve çalışma alanın yapısına, desenine göre sağladığı doğal görünüş huzur verir. Ceviz ağacı çeşitli iç görünümlü; damar, desen, budak görüntüsüyle dekoratiftir. Her bir ceviz ağacı desenleri hep birbirinden farklılık gösterir. 

 

Ceviz ağacı mobilya temizliği kolaydır

Ceviz ağacı mobilya temizlenirken büyük kolaylık sağlar, uygun temizlik jeli, nemli bezle silinebilir. Yıl boyunca bir kez ahşap cilası ile korunduğunda daha parlak ve uzun ömürlü olarak hayatınıza renk katmaya devam eder.

Ceviz, bakımla bahçede yetiştirilir

Ceviz kereste orman türlerinden değildir. Ceviz, belli bir bakım ile bahçede yetiştirilir. Bu ağaç, sert kereste grupları içinde yer alır. İyi cila tutma, kolay kullanım ve işlenme özelliğine sahiptir. Damarlarının estetik görünümü ve şekilleri nedeniyle çok değerlidir.

siyah ceviz kereste, açık renk ceviz keresteden ağırdır

Ceviz, mobilya ve doğramacılıkta kullanılmaktadır. Az kıymık ve esnek yapısı nedeniyle kolay işlenebilmektedir. Dünyadaki en kaliteli ceviz kereste Avrupa’da üretilmektedir. Yapılan ürünleri etkileyici olan siyah ceviz kereste, açık renk ceviz keresteden ağırdır.

Ceviz Ağacının Ömrü

Ceviz ağaçlarının ömrü farklı kaynaklara göre değişebilir ve bazı kaynaklarda 150 ila 400 yıl arasında bir ömürleri olduğu belirtilir. Bu süre, iyi bakım ve uygun büyüme koşulları altında yetişen sağlıklı ceviz ağaçları için geçerli olabilir. Ancak, genel olarak kabul gören bir ortalama ömür aralığı 100 ila 150 yıldır. Özellikle çeşitli çevresel faktörler ve doğal şartlar ağacın ömrünü etkileyebilir, bu nedenle belirli bir ağacın yaşam süresi her zaman değişkenlik gösterebilir.

Ceviz Ağacı Özellikleri

Ceviz ağacı mobilya yapımında sık kullanılır çünkü:

  • Dayanıklı bir malzemedir.
  • Estetik olarak lüks ve göz alıcı bir görünüm sunar.
  • Dokusu zariftir ve mobilyalara güzel bir dokunuş katar.
  • Kolaylıkla şekillendirilebilir, cilalanabilir ve boyanabilir.
  • Yüzeyi çizilmelere, darbelere ve aşınmaya karşı dayanıklıdır.


Bu özellikler, ceviz ağacının mobilya sektöründe tercih edilmesinin nedenlerini oluşturur.

Ceviz Mobilya Rengi

Ceviz, genellikle koyu kahverengi tonlarına sahip bir ahşap rengidir. Ceviz mobilyaları genellikle bu koyu kahverengi veya zeytin yeşili renkte olur. Bu renk, ceviz ağacının doğal rengini yansıtarak mobilyalara sıcak ve rustik bir görünüm kazandırır.

Ceviz Kaplama

Ceviz kaplama, mobilya yapımında kullanılan bir kaplama türüdür. İşlenmiş ceviz ağacının ince dilimlerinin bir taşıyıcı yüzeye yapıştırılmasıyla oluşturulur. Ceviz kaplamalar, mobilyalara estetik bir görünüm ve dayanıklılık kazandırmak için kullanılır.
 

💬 Yardım ister misiniz?
Merhaba, 👋
Yardımcı olmamızı ister misiniz?